Denne våren skulle vi vist en utstilling med de to kunstnerne Gunilla Holm Platou og Julia Mordvinova Gilje, men på grunn av korona-situasjonen ble denne utstillingen dessverre avlyst.

Nedenfor viser vi et glimt av Julia Mordvinova Giljes bilder fra den planlagte utstillingen.

Først litt om Julia Mordvinova Gilje;

Julia Mordvinova Gilje, er en russiskfødt kunstner, som i dag bor i Stavanger.

Julia har tatt grunnleggende kunststudier ved kunstskolen i Sarov, Russland og også tatt profesjonsgrad som kunstner/kunstpedagog innenfor billedkunst ved St. Petersburg Art College, i St. Petersburg, Russland. Julia har også tatt en mastergrad i grafikk og bokillustrasjon ved Institute of design, applied arts and humanities education, i St. Petersburg, Russland.

Julia jobber med forskjellige teknikker og henter inspirasjon på tvers av fagene – i teater, musikk og litteratur. Med solid faglig bakgrunn fra Sankt Petersburg er hun like opptatt av formen som innholdet i arbeidet sitt. Drømmeverden, indre tanker står sentralt i bildene.

Følelser, drømmer – menneskers indre verden, identitet og frihetsfølelse – er noe av det hun synes er interessant som motiv for bildene sine. Hun har stor respekt for kunsthåndverkene, så både idé og implementering er like viktige for henne.

[metaslider id=»1470″]