[metaslider id=»1517″]

Lars Løken (f. 1965) er oppvokst i Vennesla, og bor og arbeider i dag i Moss. Løken har bakgrunn fra musikkens verden, og spilte tidligere bassgitar i flere band, men har siden begynnelsen av 2000-tallet arbeidet fulltid som kunstner.

– Da jeg bestemte meg for at det var billedkunst jeg ville satse på og begynte på kunstskolen, fant jeg ut at de to kunstformene har mye av det samme språket i seg. De er bygget opp på samme måte, med samklanger og linjer. Jeg følte at jeg umiddelbart kjente igjen mye av hvordan billedkunsten snakker gjennom det musikalske språket. Det ligger nok en del musikk i bildene mine i det at musikken er så viktig for meg.


Løken blander sin egen eggoljetempera som han bruker på bildene sine, en maling med en eldgammel historie. Egg, olje, vann og fargepigmenter er alt som trengs, og den har vist seg å være bestandig nok til at altertavler fra 1400-tallet malt med denne typen tempera fremdeles er i god stand. 

– Jeg har stort sett holdt meg til den samme teknikken: tempera på plate, pluss sand og fliselim for å bygge strukturer i billedflaten. Så skraper jeg av igjen og maler, lag på lag i mange omganger. Jeg sloss på en måte med bildet, og så, gjennom kampen, kjenner du til slutt at det faller til ro og at ting stemmer. Jeg blir aldri helt utlært, eller så fornøyd med et bilde at jeg mener det ikke kunne ha blitt enda litt bedre, men til slutt må bildet få stå og være det det er. Da er det spennende å kunne gå på igjen, på neste motiv. Det er jo en hel verden å ta av der ute!