Maya Lawson-Laane (født 1968 i Cooma, Australia), vokste opp på Nøtterøy og derfra gikk veien videre til utdanning ved Kunstakademiet i København, og ved Westerdals i Oslo. Lawson-Laane bor nå på slektsgården Laane Vestre utenfor Tønsberg, der hun også har sitt atelier.

Lawson-Laane maler med akryl på lerret og hennes malerier er malt med nal i lette, transparente lag. Hun jobber sakte, legger lag på lag, skaper nye dimensjoner og perspektiv, en rytme, en farge, en balanse. Naturen er alltid til stede i bildene hennes. En åpen horisont, et vindpust, raslende løvverk og fargesprakende kronblad. Det store i det lille. Naturens kraft. Naturen er også hennes inspirasjon.

Lawson-Laanes mål er å skape gode energier, et pusterom og en motvekt til overfloden av informasjon og nyheter, et hvileskjær om du vil, der den som ser kan drømme seg innover – i bildet og i seg selv.

«Jeg maler mine erindringer av tåkedisen som ligger over jordene når kvelden kommer strykende en sommerkveld. Skiftninger mellom årstider, av lyset som siles gjennom løvverk, når stormen legger seg, solen bryter gjennom skydekket og speiler seg i sjøen eller det innerste underet i en blomstrende blomst».

«Klimaavtrykk, bærekraft, flyskam og katastrofe» er en del av vårt vokabular og vår hverdag. Vår verden er i forandring og vi bekymrer oss for helse, klode, krig og klima, men hva skjer da med vårt indre landskap? Jeg forsøker i mitt kunstnerskap å legge noe på den andre vektskålen, finne frem til en harmoni i tilværelsen, noe ufarlig, noe å hvile øynene på, et pusterom, en bekymringsfri sone. Av og til må vi stoppe opp, løfte blikket og se innover.

Kronblad, Maya Lawson-Laane