Lea Alstad (f.2000) er en norsk billedkunstner som er født og oppvokst i Trondheim og bor i Oslo. Hun er en selvlært kunstner som er dyktig i ulike medier, inkludert veggmalerier, illustrasjoner, bøker, trykk og malerier.

Hun har alltid likt å gjøre ting på sin måte og arbeide med egne prosjekter. Nå har alt vokst seg mye større enn det hun hadde sett for seg.

Kunstverkene hennes fordyper seg i detaljene i den menneskelige opplevelsen, og skildrer både ansikter og kropper. Inspirert av anatomiske tegninger fanger hun dyktig samspillet mellom muskelfibre og konturer ved hjelp av penselstrøk og ikke-realistiske farger.

Gjennom sin mangfoldige bruk av medier skaper hun en rik billedvev av teksturer og visker ut grensen mellom abstraksjon og realisme. Ved å jobbe med flere lag skaper hun en illusjon av å dykke under overflaten til motivene sine.

De siste årene har Lea opparbeidet seg en betydelig tilhengerskare på sosiale medier, både nasjonalt og internasjonalt. Kunstverkene hennes har funnet veien til hjem over hele verden, fra Japan, USA og Australia til England, Tyskland og utover.