Grimstad Kunstforening er stolte av å ønske velkommen til årets første utstilling i Reimanngården;

Separatutstilling med Grimstadkunstneren Otoniel Herrera!
Åpning 29. februar kl 13!

Utstillingen viser både maleri, tegning og grafikk, og er delvis retrospektiv. Dette er kunst skapt ut fra livets mange følelser og hendelser til gjenkjennelse for mange. Blant de mange ulike motivene vil noen invitere betrakteren til egne fabuleringer, mens andre maner til undring.

Otoniel Herrera er glad i både å tegne, male og lage grafikk. Som grafiker er han autodidakt, men mange år med eksperimentering i ulike grafiske trykkemetoder har gitt ham mye kunnskap, og i dag er han en erfaren grafiker.

Otoniel Herrera ble født i Guatemala i 1954. Der var han gjesteelev  ett år ved Escuela de Artes Plasticas, Guatemala, og senere, fra 1973 til 1975, var han privatelev av tegneren og maleren Humberto Gillén, Huehuetenengo-Guatemala.

I 1975 drev han selvstudier blant mayakunstnere i Guatemala. I tillegg har Herrera også hatt et studieopphold i Chiapasprovinsen i Mexico. Herrera hadde noen utstillinger i Guatemala mens han bodde der. Han flyttet til Norge i 1978, og er i dag bosatt på Fevik i Grimstad kommune. Siden han kom til Norge har han hatt mange separatutstillinger, og deltatt på mange kollektivutstillinger. Herrera er også innkjøpt av en del private og offentlige institusjoner. Ellers har han vært aktiv i det kulturelle miljøet og vært med på en del kunstneriske aktiviteter og arrangement i forbindelse med Ungdommens kulturmønstring og annet i kommunal- og fylkesregi.

Dette forteller han selv om sin måte å arbeide på:

Jeg begynner som oftest prosessen med et tomt landskap. Bildene kommer frem etterhvert. Denne prosessen kan være fra dager, til måneder. Inspirasjonen henter jeg fra hendelser som er blitt lagret og bearbeidet i underbevisstheten min. Bildene mine er preget av symboler og aforismer, som utrykker sorg, glede og andre følelser som opptar oss alle. Jeg er ikke opptatt av ismer eller nisjer, og har vanskeligheter med å forholde meg til temaer. Mitt mål er ikke å løse problemer eller å forklare noe. Hvis bildet kan skape et spørsmål hos betrakteren, er min intensjon nådd.

Utstillingen er åpen lørdager og søndager 11-15 frem til 22.mars.
Velkommen!