25. mai – 16. juni 2013

Installasjoner/skulpturer  «Hytteprosjekter»

Utstillingen er en separatutstilling med hovedvekt på skulpturer og installasjoner laget de siste fire årene.

Sørensen har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen og Chelsea College of Art. Han debuterte ved Høstutstillingen i 2004 og har utstilt ved en rekke anerkjente gallerier i inn og utland. Sørensen har flere større utsmykningsoppdrag i prosess.
Han jobber med alt fra store, kostbare installasjons og skulpturarbeider til mindre skulpturer og tegninger.

Han jobber med skulpturer som linker opp mot arkitektur, ved utstrakt bruk av modeller.
De siste fire årene har han jobbet mye med treverk som materiale og utstillingen ved Grimstad har en hovedvekt på dette materialet.

Sørensen begynte å jobbe med tre som et materiale med bakgrunn i at han selv bygger en enkel egendesignet hytte i Tvedestrand kommune.  Utfra dette kom skulpturserien ”hytteprosjekter” til.

Serien danner fundamentet i utstillingen og rundt dette kretser temaer som omhandler trær men også menneskets plass i naturen generelt.

Sørensens hytteprosjekter kan være forskningsstasjoner, fremmedgjorte romstasjoner eller hytter som lever i pakt med sine omgivelser.

I denne utstillingen finner man også tegninger utført på treverk som viser trær i alle dens underlige former.

Vi omgir oss daglig med trær og de er en vital del av vårt økosystem.  Trær er byggematerialer, emner og et fast gjennomgangstema gjennom hele kunsthistorien. Trær er der hele tiden, overalt, men hvor mye tenker vi over de og hvordan forholder vi oss til de? Som barn klatrer vi i trær, bygger hytte i de, et tre kan være hele verden. Som voksne må vi kanskje gjenoppdage trærne i våre liv?