Velkommen til Vinterutstilling i Reimanngården med kunstneren Grete Swahn

Lørdag 17. februar klokken 13.00 åpner separatutstillingen med kunstneren Grete Swahn.

Utstillingen varer fra 17. februar til 10 mars. Vi holder åpent lørdager og søndager i denne periodenfra 11-15.Årets første utstilling er med Grete Swahn, en tvedestrandbasert billedkunstner med maleri somhovedfelt. Naturen er gjerne et tema i maleriene, malt i skjæringspunktet mellom det figurative ogabstrakte.Grete’s naturinspirert univers vil tilføre hver og en litt etterlengtet varme i vintermørket.

Velkommen til Reimanngården, og Grimstad Kunstforening!

Grete Swahn

Grete Swahn (f. 1956) er en billedkunster bosatt i Tvedestrand. Hun har utdannelse fra Norge og
England. Medlem av NBK (Norske Billedkunstnere).
Grete er en godt etablert kunstner med en lang rekke utstillinger, stipend og innkjøp.
Den visuelle utformingen og landskapsstemninger er drivkraften i arbeidene hennes. Med ulike
fargekombinasjoner maler hun indre og ytre latskap, med vekt på det estetiske og visuelle. Grete
henter mye inspirasjon fra turer i skog og mark og forsøker å gjenskape den magien hun noen
ganger opplever i motivene sine.

Velkommen til Adventutstilling i Reimanngården med Grimstad kunstnerne Sven Nielsen, Otoniel Herrera, Guro Sommer og Anna Tromop

Lørdag 18. november klokken 13.00 åpner adventutstillingen 2023, med Grimstad kunstnerne Sven Nielsen, Otoniel Herrera, Guro Sommer og Anna Tromop. Utstillingen varer fra 18. november til 17 desember. Vi holder åpent lørdager og søndager i denne perioden fra 11-15.

Årets adventutstilling byr på et mangfold av kunstneriske uttrykksformer, kunstteknikker og kunstner generasjoner.

Velkommen til Reimanngården, og Grimstad Kunstforening!

Sven Nielsen

Sven Nielsen har lang fartstid som billedkunstner med en rekke separatutstillinger og kollektivutstillinger i inn- og utland. Sven var også avistegner for både Agderposten og Fædrelandsvennen og han har utgitt to bøker, “Sørlandet i svart og hvitt” og “Bilder fra en barndom”. Det går an å se en fortelling i bildene mine, sier Sven. De handler blant annet om en beskyttet ”barndom ” frem til ”høstsonate” når trekkfuglene samler seg før de bryter opp mot ukjent territorium. Reisen går fra alfa til omega, fra begynnelsen til slutt, men den går også fra ham til henne.

Sven Nielsen

Otoniel Herrera

Otoniel Herrera er en erfaren kunstner som ofte benytter seg av ulike grafiske trykkmetoder i sin kunst. Han har hatt mange separatutstillinger og deltatt på mange kollektivutstillinger. Otoniel er utdannet i Guatemala og Mexico og har siden hatt selvstudier blant mayakunstnere i Guatemala. Inspirasjonen henter han fra hendelser som er blitt lagret og bearbeidet i underbevisstheten.

Otoniel Herrera

Anna Tromop

Anna Tromop er en illustratør med særlig entusiasme for akvarell, grafikk, historiefortelling of bittesmå detaljer. Anna er ei Grimstad-jente, bosatt i Oslo. Hun har blant annet bachelorgrad i illustrasjon fra University of Portsmouth og master i barnebok illustrasjon fra Cambridge School og Art. Hun har også hatt en rekke utstillinger i inn- og utland.

Grimstad Kunstforening er stolte av stille ut Annas kunst under Adventsutstillingen 2023.

Anna Tromop, Brushavet
Anna Tromop

Guro Sommer

Guro Sommer er en fotograf basert i Oslo, med røtter fra Grimstad. Guro er kanskje best kjent for sine sterke portretter der hennes kunstneriske blikk dykker dypt inn i individers essens. Med bakgrunn fra Oslo Fotokunstskole har hun de siste årene utforsket sin kunstneriske visjon. Med stor lidenskap for farger og fargekombinasjoner finner hun inspirasjon fra hverdagslige elementer og kombinerer digitale og analoge medier i sine arbeider.

Grimstad Kunstforening er stolte av å stille ut Guros kunst under årets

Guro Sommer

Axel Tostrup-Evensen

Axel Tostrup-Evensen (f.1965) er en norsk billedkunstner bosatt i Oslo. Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen, Vestlandets Kunstakademi og Oslo tegne- og maleskole. 

I maleriene hans er følelser og sinnsstemning her og nå et utgangspunkt. Helt tilbake til slutten av  80-tallet har han hatt et ambivalent forhold til maleriene sine.  

Axel vokste opp i kunstmiljøet rundt Kunstnernes hus og Theatercafeen. Miljøet var fritt og grenseløst, men innenfor kunsten opplevde han tidlig at reglene rådet. Som barn fikk han ikke lov til å tegne med kulepenn og tusj. Det riktige var blyant eller fettstifter. I skolen skulle en figur ikke starte med et omriss, men i figurens midtre og jobbes utover. I hans høyere kunstutdanningen fulgte nye rammer og regler. Der skulle man ikke bruke ren svart, men det gyldne snitt for å skape harmoni. Han opplevde derfor tidlig en motsetning mellom kunsten som fri og grenseløs – og alle reglene. Også i dag er det denne motsetningen hans ambivalente forhold til maleriene handler om. 

Grimstad Kunstforening er stolte av å vise Axels kunst under Høstutstillingen 2023.

Axel Tostrup-Evensen, Spiren til noe annet II, 50x40cm

Vilde Eskedal

Vilde Eskedal (f. 1992) er en visuell kunstner bosatt i Kristiansand. Hun er utdannet ved Universitetet i Agder og York St. John University. 

Vilde er opptatt av møtet mellom materialet og kroppen som tar form innen billedkunst, skulptur, tekstil og performance. De skapende prosessene er utforskninger hvor materialene og dets iboende egenskaper sees som aktører og medskapere, noe som gjør arbeidene uforutsigbare, spontane og intuitive. 

Verkene i utstillingen er en utforsking av forskjellige organiske og ikke-organiske sammensetninger og utforminger av materialer innen skulptur og billedkunst. De fysiske verkene er bygget opp av søppel og objekter som er samlet langs stranden og i skogen i Kristiansand. 

Fargebruken gjenspeiler de sterke fargene fra leketøysreklamer fra begynnelsen av 2000-tallet, men også fargespill fra amfibier og insekter. 

Dette sier Vilde om kunsten sin.

Grimstad Kunstforening er stolte av å stille ut Vilde’s verk under årets høstutstilling!

Velkommen til Høstutstilling med kunstnerne Vilde Eskedal og Axel Tostrup-Evensen

Lørdag 16. september åpner Høstutstillingen 2023 med kunstnerne Vilde Eskedal og Axel Tostrup-Evensen.

Velkommen til høstens fargesprakende utstilling!

Her vil du oppleve Vildes kunstverk skapt av søppel fra fjæra i Kristiansand, i en fargepalett inspirert fra leketøysreklamene på tidlig 2000-tallet, og Axels abstrakte kunst med utgangspunkt i følelser og sinnsstemning «her og nå”.

Utstillingen varer fra 16. september til 15 oktober. I denne perioden holder vi åpent lørdager og søndager 11-15. 

Velkommen til Reimanngården, og Grimstad Kunstforening!

Page 1 of 15

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén