Finn klangbunn i årets høstutstilling

Denne høsten har vi den store glede av å vise utstilingen Klangbunn i Reimanngården. Dette er et samarbeid mellom vår egen Grimstad-baserte kunstner Sven Nielsen og Asker-kunstneren Henrik McDougall.

Ordet klangbunn er hentet fra musikkens verden, og henspeiler helt konkret på treplaten under strengene i et instrument som forsterker klangen. I overført betydning er klangbunn noe som gir resonnans eller forsterker. I tiden vi lever i, der vi bombarderes av inntrykk, kan det enkle og naturlige gi resonnans hos oss mennesker. Det er denne utstillingen et uttrykk for, og vi håper den vil finne klangbunn hos vårt publikum.

Utstillingen er åpen lørdager og søndager kl. 11-15.00. 
Utstillingen er en salgsutstilling.

Sven Nielsen

Sven Nielsen er bosatt i Grimstad, men kommer opprinnelig fra Bærum. Sven har hatt mange utstillinger både innenlands og utelands, og har tidligere hatt separatutstilling, samt deltatt på flere samleutstillinger hos oss i Grimstad Kunstforening og Reimanngården. Sven har nylig flyttet sitt ateliér til Torskeholmen, der det går an å besøke ham.

Dette skriver Sven Nielsen om bildene sine i utstillingen Klangbunn:

“Det var Arne Norheim, som i en samtale med Håkon Bleken mente at å arbeide med kunst bl.a. besto i å lete etter noe, som kunstneren ikke visste hva var, men som i heldige øyeblikk kunne komme til syne allikevel, som en slags gjenkjennelse. .

Disse bildene tar også utgangspunkt i skjærgårdformasjoner, men jeg leter etter en slags underliggende substans, noe uforanderlig, som kanskje finnes like under overflaten. Bildene er uttrykk for en slags tilstand fri for alle de forstyrrende påvirkningene vi er utsatt for i det daglige hele tiden – nesten som en trøst. Derfor blir formspråket for det meste non – figurativt. Titlene er hentet fra musikk, som har en tilsvarende abstrakt karakter.”

Henrik McDougall

Henrik McDougall bor på Konglungen i Asker, der han også har sitt ateliér.

Henrik McDougall er utdannet ved Statens Kunstakademi og Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Han var elev av kunstneren Rolf Schønfeld i 10 år, med studier i de “gamle mesternes” teknikker.  

Han har vært representert på Høstutstillingen, og bl.a. deltatt på utstillinger på Henie-Onstad Kunstsenter, Galleri F15 i Moss, Telemark Kunstnersenter, Asker museum og Galleri 27 i Oslo. Han har hatt en rekke separatutstillinger over hele landet.  

Han er en allsidig billedkunstner med et bredt interessefelt når det gjelder motiver. Han maler gjerne dyr, stilleben og landskap. Det er likevel portrettene – og den kunstneriske utforskningen av det menneskelige, som utgjør kjernen i hans arbeid.

Teknikker:
Maleri – olje, tempera
Grafikk – koldnål, etsning, litografi
Tegning

Sommerutstillingen ble godt mottatt!

I sommer har Reimanngården vært fylt opp med malerier og grafikk av kunstneren Elisabeth Werp, og utstillingen som bærer navnet Spaces between beauty and pain tydelig falt godt i smak blant fastboende og tilreisende.

Vi har hatt svært godt besøk i de to sommermånedene utstillingen har hengt, og salget har også vært flott. Spesielt hyggelig var det at så mange møtte opp på God natt med Victoria, et arrangement gjennomført i samarbeid med Ibsen og Hamsun dagene. Hele 80 gjester fikk oppleve skuespiller Kristine Norberg lese utdrag fra Knut Hamsuns roman Victoria i gamle ærverdige Reimanngården.

Etter opplesingen fikk publikum nyte kunsten av Elisabeth Werp som blant annet tar utgangspunkt i tekster og temaer fra Knut Hamsuns litteratur, blant annet nettopp romanen Victoria. Kanskje baner arrangementet vei for videre samarbeid med Ibsen og Hamsundagene i fremtiden.

Grimstad Kunstforening takker Elisabeth Werp for samarbeidet sommeren 2019!

Vi gleder oss til 21. september og åpning av årets høstutstilling Klangbunn med Sven Nielsen og Henrik McDougall.

Adventsutstillingen 2019 – Påmeldingsfrist 15. sept.

Grimstad med Kunstnerblikk

Grimstad Kunstforening inviterte i januar alle kunstnere i Grimstadregionen til å delta i utstillingen «Grimstad med kunstnerblikk», Adventsutstillingen i 2019. Utstillingen skal henge i Reimanngården fra 23.november til 16. desember 2019, med åpning lørdag 23. november kl. 13.00.

Vi nærmer oss fristen for påmelding, 15. september, og frisker derfor opp informasjonen om utstillingen nedenfor. (Link til påmeldingsskjema finnes nederst).

Til denne utstillingen inviterer vi dere til å skape kunst som «fanger» Grimstad. Motiv kan være hentet fra byen, skjærgården, kjente bygg, gater, og gjerne fra ulike årstider. Vi oppfordrer også til å lage en serie bilder. Hver kunstner kan stille ut maks 3 bilder hver. Denne gang ønsker vi primært maleri, grafikk og tegninger.


Kort og kalender:

Som et supplement til denne utstillingen har styret et ønske om å produsere kunstkalendere og kunstkort til salg i Reimanngården. Vi tror dette vil være populære artikler både for Grimstads befolkning, for næringslivet og for tilreisende, og ikke minst vil det bidra til markant markedsføring av våre lokale kunstnere på en ny og spennende måte.

Til kort og kalender ønsker styret å velge ut 12 av de utstilte Grimstadmotivene. (Får vi færre verk til disposisjon trykker vi ev. bare kunstkort). Vi har respekt for at mangfoldiggjøring av kunstverk ikke passer for alle, og ingen kunstverk vil brukes uten skriftlig avtale med kunstneren.

Kunstnere som stiller sine verk til disposisjon får i tillegg til markedsføringsverdien, en godtgjørelse på 500 kr pr. motiv for trykking av inntil 1000 kalendere og 200 kort. Ved et ev. opptrykk kompenseres kunstneren med ytterligere 500kr pr. motiv for inntil 1000 kalendere og 200 kort. I tillegg til godtgjørelsen får hver kunstner 5 kalendere og 10 kort av eget motiv.

Kunstforeningen står for produksjon, og salg, og bærer således risikoen, men forhåpentligvis vil prosjektet gi en ekstra inntekt til Grimstad Kunstforening.


Vi håper mange av dere vil være med på adventsutstillingen, men også prosjektet i sin helhet!

Se egen rubrikk i påmeldingsskjemaet for deltakelse i kort og kalender.

Påmelding innen 15. september 2019. Påmeldingskjema.

Dersom du er medlem av Grimstad kunstforening vil det ikke koste noe å delta på utstillingen. Dersom du ikke er medlem vil det koste kr. 200,- å delta. (Dette er det det koster å være medlem i kunstforeningen). Vi anbefaler derfor at dere melder dere inn som medlem.

Vennlig hilsen styret i Grimstad Kunstforening

Velkommen til sommerutstilling med Elisabeth Werp


Lørdag 29. juni kl. 13.00 åpner Grimstad Kunstforening sommerutstillingen “Spaces between Beauty and Pain” med kunstneren Elisabeth Werp.

Elisabeth Werp er utdannet ved Statens Håndverk og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi i Oslo. Hun er en anerkjent kunstner som har hatt en rekke separat- og gruppeutstillinger, i Norge og i utlandet. Werp hat mottatt mange stipend og er kjøpt inn til mange kunstsamlinger.

Dette sier kunstneren om utstillingen:

“Utstillingen i Grimstad Kunstforening, blir en videreføring av utstillingen som jeg har åpnet sammen med Odd Nerdrum i Nord- Norge tidligere i sommer; “Spaces between Beauty and Pain “.

Jeg tar utgangspunkt i noen tekster  og temaer fra Knut Hamsuns litteratur, b.l.a. fra “Victoria”. Mitt ønske er å visualisere min egen fornemmelse av grunntonen i hans litterære verk, vekslingen mellom lys og mørke, møte og avskjed, lidenskap og lengsel, tilhørighet og ensomhet, opprømthet og melankoli, skjønnhet og smerte. Rommet der vi står igjen alene, der vi stadig må veve nye drømmer, nytt lys, nye visjoner og ny tro…”

Grimstad Kunstforening ønsker alle hjertelig velkommen til utstillingen, som kan sees i Reimanngården fra lørdag 29. juni kl. 13.00, frem til 18. august. Åpent alle dager kl. 11-15. Alle bildene på utstillingen er til salgs.

I samarbeid med Ibsen- og Hamsundagene, vil Kristine Nordberg lese opp utdrag fra Hamsuns roman i Reimanngården på åpningsdagen den 7. august.Vårlig åpning av Grenseland

Vårens andre utstilling – Grenseland med Kjersti Næss og Hanne Tharaldsen – åpnet i nydelig solskinn, og styreleder Ragnhild Näumann kunne ønske velkommen til et femtitalls fremmøtte som nøt forfriskninger i hagen utenfor Reimanngården. Sven Nielsen holdt åpningstalen, etterfulgt av lystig sang av det lokale damekoret Korhen.

Etter at de fremmøtte hadde sett utstillingen, stilte kunstneren Hanne Tharaldsen opp til et miniseminar, der hun fortalte om teknikkene hun bruker i bildene sine, og ikke minst om inspirasjonen hun henter fra yoga og yogaens læresetninger. Her fikk publikum stille spørsmål, og samtale med kunstneren.

Tharaldsen er forfatter av boken Patanjalis Yoga Sutra (Aschehoug Forlag): En kunstbok med bilder som er inspirert av yogafilosofiens grunntekst. Bildene som vises i boken er for salg som originale kunstverk, og flere av dem blir vist på utstillingen på Grimstad Kunstforening. Her vises også malerier med samme tema.

Kjersti Næss, fra Oslo, viser malerier av det uberørte landskapet med et sterkt forenklet figurativt uttrykk; minimalistisk og uten detaljer. Kunstneren ønsker å formidle lyset og stemningen som oppstår i døgnets ulike tider. Musikk og poesi er viktige inspirasjonskilder. Kjersti Næss er medlem av Tegnerforbundet og Norske Billedkunstnere. Hun har hatt en rekke separatutstillinger og har deltatt på flere juryerte kunstutstillinger.

Nedenfor noen glimt fra åpningen. Velkommen til utstillingen, som kan sees i Reimanngården frem til 2. juni. Alle bildene på utstillingen er til salgs. Åpent lørdager og søndager kl. 11-15.

Velkommen til åpning!

Lørdag 4. mai kl. 13 åpner vi dørene for vårens andre utstilling, Grenseland, der Hanne Tharaldsen og Kjersti Næss viser sine malerier, fotocollager og trykk

Vi gleder oss til åpningen, og håper så mange som mulig stikker innom! Som vanlig byr vi på flott underholdning og enkel bevertning.

Yoga Sutra, Hanne Tharaldsen

When winter comes, Kjersti Næss

Utstillingen kan sees i Reimanngården fra 4. april til 2. juni og alle bildene på utstillingen er til salgs. Åpent lørdager og søndager kl. 11-15.

Og publikumsprisen gikk til…

Ved årets Vårslepp 2019 fikk publikum anledning til å stemme frem sitt favorittbilde. Etter endt opptellingen har vi nå gleden av å presentere vinnerbildet!

Grimstad Kunstforening vil gratulerer Linda A. Eriksen som stakk av med med flest stemmer for sitt akrylmaleri “Kontakt”.  (bildet kan sees nederst i artikkelen)

Kunstforeningens styremedlem Gro Jareid inviterte både kunstneren og verkets ferske eier Øystein Marmøy til en hyggelig kunstprat, og overrekkelse av prisen.

Linda A. Eriksen har malt bilder i 11 år, og forteller at hun gjerne bruker symbolikk i sine kunstverk. «Jeg er glad i å male mennesker og glad i symbolikk. Jeg liker hvordan en tittel ikke trenger å styre tolkningen, men også kan åpne opp for videre tolkning.

I maleriet Kontakt var inspirasjonen følelsen av å være på let etter noe man ikke helt vet hva er». (Maleriet viser en hvitkledd kvinne som holder opp en lykt i nattemørket, mens bølgene slår rundt berget hun står på. I bakgrunnen skimtes et lys i det fjerne).

Øystein Marmøy, besøkte utstillingen og falt for bildet. «Jeg falt for hvordan det klassiske motivet var gjennomført teknisk. Jeg liker balansen i det, og hvordan kroppen er malt så anatomisk riktig med den løftede armen. Nattemørke er en utfordring å male, og jeg synes kunstneren er kommet veldig bra ut av det». Øystein har fra før mye kunst på veggene, og planlegger en aldri så liten ommøblering slik at bildet kommer til sin rett.

Linda ble svært glad for at publikum satte pris på maleriet. «Dette gir fin inspirasjon i det videre arbeidet». Prisen bestod av et diplom og et grafisk trykk av den lokale kunstneren Victoria Herrera. Linda er for øvrig aktuell med utstilling på Bryggekapellet i disse dager.

Fakta: Utstillingen Vårslepp gikk av stabelen i Reimanngården i mars og april. En jury fra NBK Agder valgte ut 50 kunstverk, laget av amatørkunstnere fra hele regionen. Av disse stemte publikum altså frem sin yndling – Kontakt av Linda. A. Eriksen.

Fullpakket på åpningen av Vårslepp 2019

Gledelige 150 mennesker fant veien til Reimanngården på lørdag for å overvære åpningen av årets amatørutstilling. Det ble svært fullt i de gamle lokalene, og det ble kø for å komme opp i andre etasje.

Styremedlem Sven Nielsen stod for åpningstalen, og styreleder Ragnhild Näumann og styremedlem Vivian Christoffersen delte ut roser til årets utstillere. Åpningen ble kronet med nydelig sang og musikk av de to unge musikerne Vetle André Skåli og Caroline Kristiansen, som begge går 3. året på musikklinja på Dahlske.

Nedenfor noen glimt fra åpningsdagen.

Årets kunstnere er:

Christian Abrahamsen | Mais Alreem | Grete Jorunn Andreassen
Anne Ausland | Else-Marie S. Bergby | Emilie Bjelland
Stian Bringsverd | Embla Sunniva Brox | Rigmor S. Brox

John R. Disley | Bjørg Engeset Eide | Linda Eriksen | Tone Grieg
Mariann Guttormsen | Yngve Hestmann | Mikkel Holen

Synnøve Igland | Nicola Johansen Gunnar Larssen
Jens Esketveit Larssen | Ragnhild Näumann
Benthe Kvernvik Paulsen | Eva Cathrine Fiære Risbruna
Solfrid Sandkleiv | Kristin Sigmond | Synnøve G. Solberg
Tone Veslemøy Steen | Hermund Storsæter
Annette Tharaldsen |  Sveinong Aaseth

Vårslepp 2019 henger i Reimanngården fra 16. mars til 7. april.
Åpent lørdager og søndager kl. 11-15.

Page 1 of 8

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén