Påmelding Vårslepp 2023

  Kjære amatørkunstnere!
  For å melde deg på Vårslepp 2023, vennligst fyll ut påmeldingsskjemaet nedenfor innen 1. februar. Utstillingskontingenten på kr. 150,- betales inn til konto 2840.30.60676 innen samme dato, merket “Vårslepp 2023” + kunstners navn. Mer info om Vårslepp 2023 finner du her. Har du spørsmål, kontakt styreleder Ragnhild Näumann, 90132391.

  Kunstners navn (*)

  Gateadresse (*)

  Postnr. (*)

  Poststed (*)

  E-post (*)

  Tlf. (*)

  Kontonummer (*)


  VERK I

  Arbeidstittel (*)

  Teknikk (*)

  Mål (*) Mål inkluderer ramme, og oppgis i cm slik; Høyde x Bredde

  Antall eksemplarer (*)

  Salgspris (*)
  VERK II
  VERK III


  Styret i Grimstad Kunstforening oppfordrer alle lokale kunstnere, og kunstinteresserte til å støtte foreningen gjennom medlemskap. Dersom du vil melde deg inn, koster det 220 kr, og innmelding gjøres enkelt via innmeldingsskjema på websiden.

  Bor det en kunstner i deg?

  Kjære amatørkunstnere!

  Den 4. til 19. mars 2023 har Grimstad Kunstforening igjen satt opp amatørutstillingen Vårslepp på programmet. Dette er en mulighet for alle som går med en kunstner i magen til å sende inn sitt bidrag. Alle innleverte verk vil bli bedømt av en jury oppnevnt av NBK-Agder (Norske billedkunstneres organisasjon i Agder). De verkene som juryen velger ut, blir så utstilt i Reimanngården under Vårslepp 2023.

  Påmelding og påmeldingsavgift
  Frist for påmelding, og betaling av påmeldingsavgift er 1. februar. Vennligst bruk elektronisk  påmeldingsskjema.

  Påmeldingsavgiften på kr. 150 betales til konto 2840 30 60676. Husk å merke betalingen «Vårslepp 2023” + kunstners navn.

  Innlevering av kunstverk
  Innlevering gjøres i Reimanngården 6. og 7. februar kl. 17 – 19.

  Det maksimale antall verk en kunstner kan levere er tre (3) verk innen billedkunst, skulptur, tekstil og keramikk. Verkene skal være av nyere dato.
  Alle verk skal være tydelig merket på baksiden med kunstners navn og verkets tittel.

  Juryering
  Juryering foregår lørdag 11. februar. Juryen legger gjerne vekt på at kunstverkene viser godt håndverk, er av god kvalitet, eller berører betrakteren. To av de antatte verkene vil få en utmerkelse av juryen.

  Utlevering av kunstverk:
  Refuserte verk må hentes mandag 13. februar kl. 18-19.
  Antatte verk stilles ut i Reimanngården på Vårslepp 2023, 4.– 19. mars.
  Usolgte verk hentes etter endt utstilling, man. 20. mars kl. 18-19.

  Vi gleder oss til en spennende utstilling. «Vårslepp 2023» åpner dørene lørdag 4. mars kl. 13. Alle er hjertelig velkommen!

  Med vennlig hilsen styret i Grimstad Kunstforening

  Ikke gå glipp av Nydelser i Reimanngården

  Grimstad Kunstforening har den glede å ønske velkommen til adventsutstillingen 2022.

  Hele 11 lokale kunstnere deltar på årets adventsutstilling. Med så mange kunstnere, spenner utstillingen vidt, fra det tradisjonelle landskapet til utradisjonelle portretter, eksperimentell kunst, humor, og ikke minst sølvarbeid. Hele 3 av kunstnerene på årets utstilling er nye i byen – et spennende tilskudd til utstillingen. I tillegg gjør arbeider i materialer som tre og sølv dette til en utstilling litt utenom det vanlige.

  Velkommen til adventsutstilling! Vi håper publikum vil kose seg, og minner om at dette er en salgsutstilling, nå i disse førjulstider!

  Utstillingen har åpent lørdager og søndager fra kl. 11.00-15.00

  Plakat for adventsutstillingen 2022, julekurv med bilder fra utstillingen.

  Trekning av medlemslotteriet 2022

  Lørdag 19. november trekker vi vinneren av årets medlemslotteri i Grimstad Kunstforening. Premien, et grafisk trykk i glass og ramme av sommerens utstiller Terje Risberg, går til ett heldig medlem av foreningen, og trekningen foretas under åpningen av adventsutstillingen.

  Vi gleder oss til å se hvem den heldige vinneren blir!

  Vinneren blir kontaktet av styret etter trekningen, hvis vedkommede ikke er til stede på lørdag.

  Svært godt mottatt!

  Lørdag 17. september åpnet Grimstad Kunstforening dørene til årets høstutstilling med grimstadkunstner Arild Andresen, og kunsten ble svært godt mottatt! Mange bilder ble revet bort på åpningsdagen og søndagen derpå, og mange likte utstillingen svært godt! Her er det mye å se.

  Kunsten skal henge til 16. oktober, og i tillegg til vanlig åpningstid lørdag og søndag 11-15, er det åpent fredager samme tid.

  Nedenfor ser du noen glimt fra åpningen.

  Velkommen til soloutstilling «i seks rom» med Arild Andresen

  portrett AA 22

  Arild Andresen (1948), er en grimstadbasert kunstner, oppvokst i Kristiansund, som debuterte med soloutstilling  i Grimstad kulturhus i 1986. Med mastergrad i kunst og håndverk kombinerte han i en årrekke undervisning i UiA med en jevn kunstnerisk praksis.

  Han har stilt ut tegninger og oljemalerier i solo og gruppeutstillinger, fra Trondheim, Molde  og Kristiansund i nord, til Stavanger i vest og i Kristiansand, Arendal, Risør og Grimstad i sør.  Han har hatt soloutstilling i Oslo i 2017,  deltatt to ganger på Statens Høstutstilling og flere ganger på Sørlandsutstillingen. En spesielt stor begivenhet ble hans operafestutstilling i Kristiansund kunstforening i 2020.

  Det er nå ni år siden forrige soloutstilling i Grimstad kunstforening. Årets Høstutstilling/salgsutstilling  i Reimanngården har han gitt undertittelen ”Seks rom”. Han poengterer selv tittelen:

  Det er fint å kunne organisere utstillingen i Reimanngården i seks rom med hver sin egenart og tittel.: 1. Ventetid, 2. Erindring og ettertanke, 3. Lys og mørke, 4. Overflate og understrøm, 5. Pasjon, 6. Adam og Venus. Denne organiseringsmåten svarer til noe i meg selv. 

  Transformert tablå, Maleri, Arild Andresen

  Grimstad Kunstforening ønsker velkommen til åpning med musikkinnslag, lørdag 17. september, kl. 13.00.

  Utstillingen har åpent fredager, lørdager og søndager fra kl. 11.00-15.00

  Beskyttet: Påmelding til Adventsutstillingen 2022

  Dette innholdet er passordbeskyttet. For å vise det, vennligst skriv inn passordet nedenfor:

  Terje Risberg

  Terje Risberg

  Risberg har arbeidet mest med grafisk kunst, og er særlig kjent for sine naturtemaer. Her stilles forenklede naturformer opp mot hverandre i balanserte komposisjoner.

  Kulturelementer er vanligvis fraværende i Risbergs arbeider, og figurer eller personer befinner seg utenfor billedkanten. Derved inviteres betrakteren til refleksjon over forholdet mellom vår indre natur og den naturen som omgir oss.

  Det maskingjorte tar stadig større plass rundt oss. Dette gjelder også i kunsten. Samtidig søker mange tilbake til kunnskapen om materialene og til håndverket. Risberg forsøker også å la håndverket og materialet være med på å gi mening til sine bilder. 

  UDISME II B polymer etsing 70x29cm

  Selv sier Terje Risberg om sin kunst at hans hovedtema har vært naturen.

  «Den ytre naturen er min opprinnelse – jeg er født ut av den. Dermed er jeg selv også et stykke natur. Min indre natur gjør det mulig for meg å betrakte den omgivende naturen. Da oppstår en speiling. I denne speilingen kan jeg reflektere over meg selv og den verden jeg lever i. Mitt verktøy i disse refleksjonene er mine bilder. Jeg har brukt den ytre naturen eller landskapet i en visuell tilnærming, og den indre naturen eller selvet i en psykologisk/ eksistensiell tilnærming.»

  SVABERGFORM I D polymer etsing 150x59cm

  Velkommen til «Naturlige fortellinger» – sommerutstilling med Terje Risberg!

  Det er ingen ringere enn Terje Risberg som står bak kunsten når Grimstad kunstforening inviterer til årets sommerutstilling.

  Risberg, født 1949, er en norsk billedkunstner utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og Statens kunstakademi i Oslo under professor Ludvig Eikaas og Guttorm Guttormsgaard. Han har en omfattende utstillingsvirksomhet i inn- og utland bak seg, og er innkjøpt til de fleste av de viktige norske kunstsamlingene. Dette sier Risberg om sin kunst.

  Det blir utstillingsåpning i kunstforeningens lokaler i Reimanngården lørdag 25. juni kl. 13.00. På åpningen får publikum oppleve musikk, kunst og noe godt i glasset. Alle er velkommen!

  Utstillingen er åpen alle dager fra 11-15 til og med 21. august.

  Utstillingen er en salgsutstilling. Bildene som henger i utstillingen, utleveres etter utstillingsslutt, mens grafikk som kjøpes uten ramme leveres ut med en gang – perfekt for deg som er på gjennomreise!

  Velkommen!

  Maya Lawson-Laane

  Maya Lawson-Laane (født 1968 i Cooma, Australia), vokste opp på Nøtterøy og derfra gikk veien videre til utdanning ved Kunstakademiet i København, og ved Westerdals i Oslo. Lawson-Laane bor nå på slektsgården Laane Vestre utenfor Tønsberg, der hun også har sitt atelier.

  Lawson-Laane maler med akryl på lerret og hennes malerier er malt med nal i lette, transparente lag. Hun jobber sakte, legger lag på lag, skaper nye dimensjoner og perspektiv, en rytme, en farge, en balanse. Naturen er alltid til stede i bildene hennes. En åpen horisont, et vindpust, raslende løvverk og fargesprakende kronblad. Det store i det lille. Naturens kraft. Naturen er også hennes inspirasjon.

  Lawson-Laanes mål er å skape gode energier, et pusterom og en motvekt til overfloden av informasjon og nyheter, et hvileskjær om du vil, der den som ser kan drømme seg innover – i bildet og i seg selv.

  «Jeg maler mine erindringer av tåkedisen som ligger over jordene når kvelden kommer strykende en sommerkveld. Skiftninger mellom årstider, av lyset som siles gjennom løvverk, når stormen legger seg, solen bryter gjennom skydekket og speiler seg i sjøen eller det innerste underet i en blomstrende blomst».

  «Klimaavtrykk, bærekraft, flyskam og katastrofe» er en del av vårt vokabular og vår hverdag. Vår verden er i forandring og vi bekymrer oss for helse, klode, krig og klima, men hva skjer da med vårt indre landskap? Jeg forsøker i mitt kunstnerskap å legge noe på den andre vektskålen, finne frem til en harmoni i tilværelsen, noe ufarlig, noe å hvile øynene på, et pusterom, en bekymringsfri sone. Av og til må vi stoppe opp, løfte blikket og se innover.

  Kronblad, Maya Lawson-Laane

  Page 1 of 13

  Powered by WordPress & Theme by Anders Norén