Trekning av medlemslotteriet 2022

Lørdag 19. november trekker vi vinneren av årets medlemslotteri i Grimstad Kunstforening. Premien, et grafisk trykk i glass og ramme av sommerens utstiller Terje Risberg, går til ett heldig medlem av foreningen, og trekningen foretas under åpningen av adventsutstillingen.

Vi gleder oss til å se hvem den heldige vinneren blir!

Vinneren blir kontaktet av styret etter trekningen, hvis vedkommede ikke er til stede på lørdag.

Svært godt mottatt!

Lørdag 17. september åpnet Grimstad Kunstforening dørene til årets høstutstilling med grimstadkunstner Arild Andresen, og kunsten ble svært godt mottatt! Mange bilder ble revet bort på åpningsdagen og søndagen derpå, og mange likte utstillingen svært godt! Her er det mye å se.

Kunsten skal henge til 16. oktober, og i tillegg til vanlig åpningstid lørdag og søndag 11-15, er det åpent fredager samme tid.

Nedenfor ser du noen glimt fra åpningen.

Velkommen til soloutstilling «i seks rom» med Arild Andresen

portrett AA 22

Arild Andresen (1948), er en grimstadbasert kunstner, oppvokst i Kristiansund, som debuterte med soloutstilling  i Grimstad kulturhus i 1986. Med mastergrad i kunst og håndverk kombinerte han i en årrekke undervisning i UiA med en jevn kunstnerisk praksis.

Han har stilt ut tegninger og oljemalerier i solo og gruppeutstillinger, fra Trondheim, Molde  og Kristiansund i nord, til Stavanger i vest og i Kristiansand, Arendal, Risør og Grimstad i sør.  Han har hatt soloutstilling i Oslo i 2017,  deltatt to ganger på Statens Høstutstilling og flere ganger på Sørlandsutstillingen. En spesielt stor begivenhet ble hans operafestutstilling i Kristiansund kunstforening i 2020.

Det er nå ni år siden forrige soloutstilling i Grimstad kunstforening. Årets Høstutstilling/salgsutstilling  i Reimanngården har han gitt undertittelen ”Seks rom”. Han poengterer selv tittelen:

Det er fint å kunne organisere utstillingen i Reimanngården i seks rom med hver sin egenart og tittel.: 1. Ventetid, 2. Erindring og ettertanke, 3. Lys og mørke, 4. Overflate og understrøm, 5. Pasjon, 6. Adam og Venus. Denne organiseringsmåten svarer til noe i meg selv. 

Transformert tablå, Maleri, Arild Andresen

Grimstad Kunstforening ønsker velkommen til åpning med musikkinnslag, lørdag 17. september, kl. 13.00.

Utstillingen har åpent fredager, lørdager og søndager fra kl. 11.00-15.00

Beskyttet: Påmelding til Adventsutstillingen 2022

Dette innholdet er passordbeskyttet. For å vise det, vennligst skriv inn passordet nedenfor:

Terje Risberg

Terje Risberg

Risberg har arbeidet mest med grafisk kunst, og er særlig kjent for sine naturtemaer. Her stilles forenklede naturformer opp mot hverandre i balanserte komposisjoner.

Kulturelementer er vanligvis fraværende i Risbergs arbeider, og figurer eller personer befinner seg utenfor billedkanten. Derved inviteres betrakteren til refleksjon over forholdet mellom vår indre natur og den naturen som omgir oss.

Det maskingjorte tar stadig større plass rundt oss. Dette gjelder også i kunsten. Samtidig søker mange tilbake til kunnskapen om materialene og til håndverket. Risberg forsøker også å la håndverket og materialet være med på å gi mening til sine bilder. 

UDISME II B polymer etsing 70x29cm

Selv sier Terje Risberg om sin kunst at hans hovedtema har vært naturen.

«Den ytre naturen er min opprinnelse – jeg er født ut av den. Dermed er jeg selv også et stykke natur. Min indre natur gjør det mulig for meg å betrakte den omgivende naturen. Da oppstår en speiling. I denne speilingen kan jeg reflektere over meg selv og den verden jeg lever i. Mitt verktøy i disse refleksjonene er mine bilder. Jeg har brukt den ytre naturen eller landskapet i en visuell tilnærming, og den indre naturen eller selvet i en psykologisk/ eksistensiell tilnærming.»

SVABERGFORM I D polymer etsing 150x59cm

Velkommen til «Naturlige fortellinger» – sommerutstilling med Terje Risberg!

Det er ingen ringere enn Terje Risberg som står bak kunsten når Grimstad kunstforening inviterer til årets sommerutstilling.

Risberg, født 1949, er en norsk billedkunstner utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og Statens kunstakademi i Oslo under professor Ludvig Eikaas og Guttorm Guttormsgaard. Han har en omfattende utstillingsvirksomhet i inn- og utland bak seg, og er innkjøpt til de fleste av de viktige norske kunstsamlingene. Dette sier Risberg om sin kunst.

Det blir utstillingsåpning i kunstforeningens lokaler i Reimanngården lørdag 25. juni kl. 13.00. På åpningen får publikum oppleve musikk, kunst og noe godt i glasset. Alle er velkommen!

Utstillingen er åpen alle dager fra 11-15 til og med 21. august.

Utstillingen er en salgsutstilling. Bildene som henger i utstillingen, utleveres etter utstillingsslutt, mens grafikk som kjøpes uten ramme leveres ut med en gang – perfekt for deg som er på gjennomreise!

Velkommen!

Maya Lawson-Laane

Maya Lawson-Laane (født 1968 i Cooma, Australia), vokste opp på Nøtterøy og derfra gikk veien videre til utdanning ved Kunstakademiet i København, og ved Westerdals i Oslo. Lawson-Laane bor nå på slektsgården Laane Vestre utenfor Tønsberg, der hun også har sitt atelier.

Lawson-Laane maler med akryl på lerret og hennes malerier er malt med nal i lette, transparente lag. Hun jobber sakte, legger lag på lag, skaper nye dimensjoner og perspektiv, en rytme, en farge, en balanse. Naturen er alltid til stede i bildene hennes. En åpen horisont, et vindpust, raslende løvverk og fargesprakende kronblad. Det store i det lille. Naturens kraft. Naturen er også hennes inspirasjon.

Lawson-Laanes mål er å skape gode energier, et pusterom og en motvekt til overfloden av informasjon og nyheter, et hvileskjær om du vil, der den som ser kan drømme seg innover – i bildet og i seg selv.

«Jeg maler mine erindringer av tåkedisen som ligger over jordene når kvelden kommer strykende en sommerkveld. Skiftninger mellom årstider, av lyset som siles gjennom løvverk, når stormen legger seg, solen bryter gjennom skydekket og speiler seg i sjøen eller det innerste underet i en blomstrende blomst».

«Klimaavtrykk, bærekraft, flyskam og katastrofe» er en del av vårt vokabular og vår hverdag. Vår verden er i forandring og vi bekymrer oss for helse, klode, krig og klima, men hva skjer da med vårt indre landskap? Jeg forsøker i mitt kunstnerskap å legge noe på den andre vektskålen, finne frem til en harmoni i tilværelsen, noe ufarlig, noe å hvile øynene på, et pusterom, en bekymringsfri sone. Av og til må vi stoppe opp, løfte blikket og se innover.

Kronblad, Maya Lawson-Laane

Bjørn Engkrog

Bjørn Engkrog (født 18. juli 1945 i Sørfold, Nordland) er en norsk tegner og billedkunstner, som har sin utdannelse fra  Statens Håndtverk- og Kunstindustriskole, Oslo (1968-72).

Han vokste opp på Høybråten i Oslo, der han fortsatt bor. Han skiftet navn fra Andresen til Engkrog i 1998.

Engkrogs maler i en nyimpresjonistisk stil, hvor fargene i lyset, og ikke minst skyggene er inspirasjonen og utfordringen. Dette kan også betegnes som valørmalerier. Han maler alt som kan gi ham mulighet til å skildre lysets virkninger på farger og valører – sol, regn, natt eller dag, innelys eller utelys til alle årstider. Dette sier Engkrog om bildene sine:

«Jeg syns heller ikke at det er galt at et maleri er vakkert, men forsøker å være generøs i koloritt og stemning, selv om jeg bruker dempede farger. Ønsket er å skape en slags gjenkjenning tilskueren kan relatere seg til».

Engkrog finner hovedsakelig motivene sine i Oslo, men også i Danmark hvor han har sin svigerfamilie og mange venner, samt fra Frankrike, som han har besøkt regelmessig helt siden 1981. Siden 2010 har Engkrog holdt kurs i Sør-Frankrike en eller to uker hvert år. Der leier han Henri Matisse sitt «La Villa le Reve» i Vênce i nærheten av Nice.

Dansk havn, Bjørn Engkrog

Velkommen til Vårutstilling!

Lørdag 29. april åpner vi dørene til årets vårutstilling i Reimanngården. Det er med stor glede vi viser verk av de to kunstnerne Bjørn Engkrog og Maya Lawson-Laane, og denne spennende utstillingen har fått navnet Farger og energi  – minner og nostalgi.

Hjertelig velkommen til åpning kl. 13 med tale, musikk, og forfriskninger.

De to kunstnerne vi har satt sammen i dette prosjektet arbeider begge med farger som et viktig element i maleriene sine, men fargene viser seg på forskjellige måter hos de to. Maya Lawson-Laane bruker svært sarte farger når hun maler abstraherte sommerblomster i en frodig hage, eller når solen bryter gjennom skydekket, og speiler seg i sjøen etter at stormen har lagt seg. Bjørn Engkrog er derimot mer generøs i sin koloritt. Hans motiver er mennesker som koser seg i naturen, på landet eller ved sjøen. Maleriene bobler over av energi og glede. Fargene er glade og motivene er lette å relatere seg til, og gir betrakteren en følelse av gjenkjennelse.

Utstillingen er åpen lørdager og søndager fra 11-15 til og med 29.mai.

Velkommen!

Jone Skjensvold

True Colours #21, olje på lerret, 87 x 145 cm

Jone Skjensvold har jobbet med det spirituelle i kunsten over lang tid. Han hadde tidligere et eget prosjekt for dette arbeidet, atotal, med vekt på ritualer og performance. I de senere år har spiritualiteten kommet til uttrykk gjennom hans malerier, en reise inn i fargenes mysterium.

På utstillingen i Grimstad Kunstforening viser Skjensvold verk fra to nye maleriserier, True Colours og Komposisjoner. Begge seriene har fokus på fargenes relasjoner, og er bilder på hans søken etter fargenes optimale samklanger. I arbeidet jobber han med prinsippene kontrast, harmoni, balanse, dynamikk og rytme. Han benytter et forenklet billedspråk, abstrakt og fargesterkt, og ved å skape  illusjoner av transparens gir han bildene sine et indre lys. I prosessen går han grundig og analytisk til verks, der alle maleriene først utarbeides som digitale skisser. Deretter begynner den fysiske fargeblandingen, et konsentrasjonsarbeid som gjør at han sjeldent blander og maler mer enn én farge pr dag. I tillegg til malerier viser Skjensvold noen arbeider fra sitt spirituelle prosjekt atotal, samt en bok om dette prosjektet, med dokumentasjon av performance, happenings og utstillinger fra perioden 1995 – 2011.

Jone Skjensvold har sin utdannelse fra Statens Kunstakademi i Oslo. Han har en hyppig utstillingsfrekvens, med separatutstillinger i gallerier, kunstforeninger og kunstsentre over hele landet, og i Norden. Han er innkjøpt av Sogn og Fjordane Kunstmuseum, Helse Førde, Kunst på Arbeidsplassen, og til flere private samlinger. Skjensvold har mottatt en rekke stipender for sitt kunstneriske arbeid.

Page 1 of 13

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén