Julia Mordvinova Gilje

Denne våren skulle vi vist en utstilling med de to kunstnerne Gunilla Holm Platou og Julia Mordvinova Gilje, men på grunn av korona-situasjonen ble denne utstillingen dessverre avlyst.

Nedenfor viser vi et glimt av Julia Mordvinova Giljes bilder fra den planlagte utstillingen.

Først litt om Julia Mordvinova Gilje;

Julia Mordvinova Gilje, er en russiskfødt kunstner, som i dag bor i Stavanger.

Julia har tatt grunnleggende kunststudier ved kunstskolen i Sarov, Russland og også tatt profesjonsgrad som kunstner/kunstpedagog innenfor billedkunst ved St. Petersburg Art College, i St. Petersburg, Russland. Julia har også tatt en mastergrad i grafikk og bokillustrasjon ved Institute of design, applied arts and humanities education, i St. Petersburg, Russland.

Julia jobber med forskjellige teknikker og henter inspirasjon på tvers av fagene – i teater, musikk og litteratur. Med solid faglig bakgrunn fra Sankt Petersburg er hun like opptatt av formen som innholdet i arbeidet sitt. Drømmeverden, indre tanker står sentralt i bildene.

Følelser, drømmer – menneskers indre verden, identitet og frihetsfølelse – er noe av det hun synes er interessant som motiv for bildene sine. Hun har stor respekt for kunsthåndverkene, så både idé og implementering er like viktige for henne.

Gunilla Holm Platou

Denne våren skulle vi vist en utstilling med de to kunstnerne Gunilla Holm Platou og Julia Mordvinova Gilje, men på grunn av korona-situasjonen ble denne utstillingen dessverre avlyst.

Nedenfor viser vi et glimt av Gunilla Holm Platous bilder fra den planlagte utstillingen.

Litt om kunstneren Gunilla Holm Platou

Gunilla Holm Platou (f. 1972) bor i Sande i Vestfold og arbeider hovedsakelig med maleri og grafikk. Hun er utdannet Art Director ved Westerdals Reklameskole i Oslo, samt Kunst- og Design College i Asker. 

Holm Platou jobber med mange ulike typer medier: olje, akryl, akvarell, pastell, gouache, tusj, fargeblyanter og blekk. Arbeider blir til på lerret, papir eller MDF-plater. Hun har også jobbet mye med grafikk, og har lang erfaring med både litografi, serigrafi og digitale fremstillingsmetoder. Hun er spesielt glad i litografi som uttrykksform, og har trykket hos Fredriksens Grafikk, Grafisk Stentrykk, Jørund Sørensen og Tidaholm litografiske verkstad. 

Hun er velkjent for sine humoristiske og oppfinnsomme kumotiver, som hun har jobbet med i mange år. Siden 2009 har hun jobbet mer og mer med fugler som tema, og spesielt de utrydningstruede. Hele en av tre fuglearter i Norge er truet. I Rødlista-prosjektet ønsket Holm Platou å sette fokus på fugler som allerede er, eller er i ferd med å bli utryddet. Hun samarbeider jevnlig med forskere og miljøvernorganisasjoner, og hun holder foredrag om fugler og hva vi kan gjøre for å redde dem. Gjennom å lage malerier og grafikk hvor hun portretterer disse truede fugleartene balanserer hun mellom å kunne presentere flott billedkunst, samtidig som hun når frem med budskapet om at vi må gjøre det vi kan for å unngå at flere arter forsvinner. 

Protected: Påmelding Adventsutstilling 2020

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Protected: Påmelding Åpent atelier 2020

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Otoniel Herrera – til gjenkjennelse og undring

Grimstad Kunstforening er stolte av å ønske velkommen til årets første utstilling i Reimanngården;

Separatutstilling med Grimstadkunstneren Otoniel Herrera!
Åpning 29. februar kl 13!

Utstillingen viser både maleri, tegning og grafikk, og er delvis retrospektiv. Dette er kunst skapt ut fra livets mange følelser og hendelser til gjenkjennelse for mange. Blant de mange ulike motivene vil noen invitere betrakteren til egne fabuleringer, mens andre maner til undring.

Otoniel Herrera er glad i både å tegne, male og lage grafikk. Som grafiker er han autodidakt, men mange år med eksperimentering i ulike grafiske trykkemetoder har gitt ham mye kunnskap, og i dag er han en erfaren grafiker.

Otoniel Herrera ble født i Guatemala i 1954. Der var han gjesteelev  ett år ved Escuela de Artes Plasticas, Guatemala, og senere, fra 1973 til 1975, var han privatelev av tegneren og maleren Humberto Gillén, Huehuetenengo-Guatemala.

I 1975 drev han selvstudier blant mayakunstnere i Guatemala. I tillegg har Herrera også hatt et studieopphold i Chiapasprovinsen i Mexico. Herrera hadde noen utstillinger i Guatemala mens han bodde der. Han flyttet til Norge i 1978, og er i dag bosatt på Fevik i Grimstad kommune. Siden han kom til Norge har han hatt mange separatutstillinger, og deltatt på mange kollektivutstillinger. Herrera er også innkjøpt av en del private og offentlige institusjoner. Ellers har han vært aktiv i det kulturelle miljøet og vært med på en del kunstneriske aktiviteter og arrangement i forbindelse med Ungdommens kulturmønstring og annet i kommunal- og fylkesregi.

Dette forteller han selv om sin måte å arbeide på:

Jeg begynner som oftest prosessen med et tomt landskap. Bildene kommer frem etterhvert. Denne prosessen kan være fra dager, til måneder. Inspirasjonen henter jeg fra hendelser som er blitt lagret og bearbeidet i underbevisstheten min. Bildene mine er preget av symboler og aforismer, som utrykker sorg, glede og andre følelser som opptar oss alle. Jeg er ikke opptatt av ismer eller nisjer, og har vanskeligheter med å forholde meg til temaer. Mitt mål er ikke å løse problemer eller å forklare noe. Hvis bildet kan skape et spørsmål hos betrakteren, er min intensjon nådd.

Utstillingen er åpen lørdager og søndager 11-15 frem til 22.mars.
Velkommen!

Stor interesse for “Grimstad med kunstnerblikk” – Adventsutstillingen 2019!

Lørdag 23. november åpnet dørene for årets adventsutstilling, og svært mange hadde møtt opp for å se de flotte og svært varierte motivene som stilles ut under tittelen “Grimstad med kunstnerblikk”. Nedenfor vises noen glimt fra åpningen.

Utstillingen er åpen lørdager og søndager 11-15 frem til 15. desember, og vi minner om at det i forbindelse med denne utstillingen er anledning til å kjøpe kalender for 2020 samt kunstkort av motiver fra utstillingen.

Prisen for kalender er 150,- for medlemer, ellers 200,-. Kunstkort kr. 50,-.

Utenfor utstillingens åpningstid kan kalenderen kjøpes i butikken til Gullsmed Unni Storm-Johannsen AS, i Storgata 28.

Åpningstider Gullsmed Unni Storm-Johannsen:
Hverdager 10 – 17 (torsdag kl. 18 og fredag kl. 16)
Lørdag 11 – 14

Åpningstider Reimanngården:
Lørdager og søndager 11-15 frem til 15. desember.

Kalenderen kan også bestilles ved henvendelse til post@grimstadkunstforening.no. Porto tilkommer. Ved bestilling av større volum gis det rabatt. Dette er den perfekte julegave, firmagave, ansattgave! Med mulighet for egen logo.

Nå blir det Adventsutstilling og salg av kort og kalender!

Lørdag 23. november åpner dørene for årets adventsutstilling, og i år er temaet “Grimstad med kunstnerblikk”, så her blir det motiver du garantert vil kjenne igjen, hvis du har et forhold til Grimstad.

Grimstad med kunstnerblikk
Grimstad Kunstforening inviterte i januar 2019 kunstnerne i Grimstadregionen til å delta i prosjektet «Grimstad med kunstnerblikk». Kunstnerne ble oppfordret til å skape kunst som «fanger» Grimstad, og mye flott kom inn. Dette har resultert i kunstkort og en flott kunstkalender for 2020, og originalbildene blir selvsagt å se og kjøpe under årets adventsutstilling!

Kalenderen kan kjøpes i Reimanngården i åpningstiden, eller i butikken til Gullsmed Unni Storm-Johannsen AS, i Storgata 28, allerede fra lørdag 9. november. I Reimanngården blir det også mulig å kjøpe kunstkort av motivene i kalenderen.

Prisen for kalender er 150,- for medlemer, ellers 200,-. Kunstkort kr. 50,-.

Åpningstider Gullsmed Unni Storm-Johannsen:
Hverdager 10 – 17 (torsdag kl. 18 og fredag kl. 16)
Lørdag 11 – 14

Åpningstider Reimanngården:
23. november (åpningsdag) 13-15
Deretter lørdager og søndager 11-15 frem til 15. desember.

Kalenderen kan også bestilles ved henvendelse til post@grimstadkunstforening.no. Ved bestilling av større volum gis det rabatt. Dette er den perfekte julegave, firmagave, ansattgave! Med mulighet for egen logo.

Sommerstemning på høståpning

På lørdag 21. september åpnet høstutstillingen Klangbunn i Reimanngården, og det i ypperlig sommervær!!

De omtrent 80 fremmøtte fikk overvære en deilig, solfyllt åpning i hagen, hvor det ble holdt taler ved de to kunstnerne selv, etterfulgt av stemningsfulle toner av unge Iman Tobi og Hans Petter Stifoss-Hanssen.

Utstillingen Klangbunn skal henge til 13. oktober og er åpen lørdager og søndager mellom 11 og 15. Under kan du se noen glimt fra åpningen.

Foto v/Pernille Morken

Finn klangbunn i årets høstutstilling

Denne høsten har vi den store glede av å vise utstilingen Klangbunn i Reimanngården. Dette er et samarbeid mellom vår egen Grimstad-baserte kunstner Sven Nielsen og Asker-kunstneren Henrik McDougall.

Ordet klangbunn er hentet fra musikkens verden, og henspeiler helt konkret på treplaten under strengene i et instrument som forsterker klangen. I overført betydning er klangbunn noe som gir resonnans eller forsterker. I tiden vi lever i, der vi bombarderes av inntrykk, kan det enkle og naturlige gi resonnans hos oss mennesker. Det er denne utstillingen et uttrykk for, og vi håper den vil finne klangbunn hos vårt publikum.

Utstillingen er åpen lørdager og søndager kl. 11-15.00. 
Utstillingen er en salgsutstilling.

Sven Nielsen

Sven Nielsen er bosatt i Grimstad, men kommer opprinnelig fra Bærum. Sven har hatt mange utstillinger både innenlands og utelands, og har tidligere hatt separatutstilling, samt deltatt på flere samleutstillinger hos oss i Grimstad Kunstforening og Reimanngården. Sven har nylig flyttet sitt ateliér til Torskeholmen, der det går an å besøke ham.

Dette skriver Sven Nielsen om bildene sine i utstillingen Klangbunn:

“Det var Arne Norheim, som i en samtale med Håkon Bleken mente at å arbeide med kunst bl.a. besto i å lete etter noe, som kunstneren ikke visste hva var, men som i heldige øyeblikk kunne komme til syne allikevel, som en slags gjenkjennelse. .

Disse bildene tar også utgangspunkt i skjærgårdformasjoner, men jeg leter etter en slags underliggende substans, noe uforanderlig, som kanskje finnes like under overflaten. Bildene er uttrykk for en slags tilstand fri for alle de forstyrrende påvirkningene vi er utsatt for i det daglige hele tiden – nesten som en trøst. Derfor blir formspråket for det meste non – figurativt. Titlene er hentet fra musikk, som har en tilsvarende abstrakt karakter.”

Page 1 of 8

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén