Medlemsrabatt på Oscarnominert film om Vincent Van Gogh!

Har du tenkt å se filmen Van Gogh – At Eternity’s Gate på Grimstad kulturhus? I så fall får du som medlem av Grimstad Kunstforening rabatt!

Filmen vises fredag 22.februar til torsdag 28. februar. Ler mer om filmen og bestill billett her:
https://www.grimstadkulturhus.no/incoming/article1387324.ece

Ved bestilling på nett, velg Grimstad Kunstforening, og oppgi kodeord: Reimann. Ved kjøp over disk, oppgir du at du er medlem i kunstforeningen.

God fornøyelse!
Hilsen Styret

Påmelding Adventsutstilling 2019

Kjære kunstnere i Grimstad og omegn!
For å melde deg på årets adventsutstilling "Grimstad med kunstnerblikk", vennligst fyll ut påmeldingsskjemaet nedenfor innen 1.september.
Medlemmer deltar gratis! Dersom du ikke allerede er medlem i Grimstad Kunstforening i 2019, må du betale en utstillingskontingent på kr. 200,- til konto 2840.30.60676 innen samme dato for å delta.
Les her om: Adventsutstillingen og prosjektet "Grimstad med kunstnerblikk" før du melder deg på. Har du spørsmål, kontakt styreleder Ragnhild Näumann, 90132391.

Kunstners navn (*)

Gateadresse (*)

Postnr. (*)

Poststed (*)

E-post (*)

Tlf. (*)

Kontonummer (*)

Er du medlem i BONO? (*)
JaNei

Kan du være interessert i å utforske mulig mangfoldiggjøring av ett eller flere verk, etter endt utstilling? (*)
Ja, jeg er interessert i et fellesmøte for å utforske dette nærmereNei, jeg er ikke interessert i mulig mangfoldiggjøring etter utstillingenVERK I

Arbeidstittel (*)

Teknikk (*)

Mål (*)
Mål inkluderer ramme, og oppgis i cm slik; Høyde x Bredde (maks str. A3)

Antall eksemplarer (*)

Salgspris (*)VERK II
VERK III
Påmelding Vårslepp 2019

Kjære amatørkunstnere!
For å melde deg på Vårslepp 2019, vennligst fyll ut påmeldingsskjemaet nedenfor innen 18.februar. Utstillingskontingenten på kr. 150,- betales inn til konto 2840.30.60676 innen samme dato. Betalingen merkes “Vårslepp 2019” og kunstners navn. Mer info om Vårslepp 2019 finner du her. Har du spørsmål, kontakt styreleder Ragnhild Näumann, 90132391.

Kunstners navn (*)

Gateadresse (*)

Postnr. (*)

Poststed (*)

E-post (*)

Tlf. (*)

Kontonummer (*)VERK I

Arbeidstittel (*)

Teknikk (*)

Mål (*)
Mål inkluderer ramme, og oppgis i cm slik; Høyde x Bredde

Antall eksemplarer (*)

Salgspris (*)VERK II
VERK III
Styret i Grimstad Kunstforening oppfordrer alle lokale kunstnere til å støtte foreningen gjennom medlemskap. For det første kommer all info direkte til deg når det skjer noe. For det andre støtter du en forening som jobber for deg. Dersom du vil melde deg inn, koster det 200 kr, og innmelding gjøres enkelt via innmeldingsskjema på websiden.

Grimstad med kunstnerblikk

Kjære alle lokale kunstnere,

Grimstad Kunstforening har den glede å invitere alle kunstnere i Grimstadregionen til å delta i utstillingen «Grimstad med kunstnerblikk». Adventsutstillingen skal henge i Reimanngården fra 24.november til 16. desember 2019, med åpning lørdag 24. november kl. 13.00.

Til denne utstillingen inviterer vi dere til å skape kunst som «fanger» Grimstad. Motiv kan være hentet fra byen, skjærgården, kjente bygg, gater, og gjerne fra ulike årstider. Vi oppfordrer også til å lage en serie bilder. Hver kunstner kan stille ut maks 3 bilder hver. Maks størrelse er A3. Denne gang ønsker vi primært maleri, grafikk og tegninger.

Bidragene vil alle i første omgang bli vist på adventsutstillingen 2019. Senere, etter utstillingen, ønsker styret å velge noen av kunstverkene til ev. produksjon av kalender og kunstkort m.m. Kanskje noen verk kan passe som motiv på t-skjorte eller krus, til salg til private og bedrifter. Kunstnerens navn vil selvfølgelig kommer frem av produktene, og det juridiske og økonomiske avtales skriftlig før produksjon.

Vi har respekt for at dette med å mangfoldiggjøre kunstverk ikke passer for alle. Ingen kunstverk vil brukes videre ut over adventsutstillingen 2019 uten kunstnerens samtykke, og før skriftlig avtale foreligger.

Vi håper mange av dere vil være med på adventsutstillingen, men også prosjektet i sin helhet! Vi vil i løpet av våren innkalle alle dere lokale kunstnere til et møte der vi kan diskutere det formelle med hensyn til rettigheter og økonomi, og det praktiske rundt gjennomføringen av prosjektet.

Dersom du er medlem av Grimstad kunstforening vil det ikke koste noe å delta på utstillingen. Dersom du ikke er medlem vil det koste kr. 200,- å delta. (Dette er det det koster å være medlem i kunstforeningen). Vi anbefaler derfor at dere melder dere inn som medlem.

Påmelding innen 1. september 2019. Påmeldingskjema.

NB! Påmelding gjelder bare deltakelse på Adventsutstillingen 2019. Ev. avtale om mangfoldiggjøring i form av produkter gjøres separat senere.

 Vi gleder oss til 2019!

Vennlig hilsen styret i Grimstad Kunstforening

Gjør deg klar til Vårslepp 2019!

Kjære amatørkunstnere!

Den 16. mars til 7. april 2019 har Grimstad Kunstforening igjen satt opp en amatørutstilling på sitt program. Alle innleverte verk vil bli bedømt av en jury oppnevnt av NBK-Agder (Norske billedkunstneres organisasjon i Agder). De verk juryen velger ut, blir utstilt i Reimanngården på utstillingen Vårslepp 2019.

Påmelding og påmeldingsavgift
Frist for påmelding, og betaling av påmeldingsavgift er 18. februar. Vennligst bruk elektronisk  påmeldingsskjema.

Påmeldingsavgiften på kr. 150 betales til konto 2840 30 60676. Betalingen merkes “Vårslepp 2019” og kunstnerens navn.

Innlevering av kunstverk
Innlevering foregår mandag 4. mars kl. 18 – 19.

Det maksimale antall verk en kunstner kan levere er tre (3) verk innen billedkunst, skulptur, tekstil og keramikk. Verkene skal være av nyere dato.
Alle verk skal være tydelig merket på baksiden med kunstners navn og verkets tittel.

Juryering
Juryering foregår lødag 9. mars. Juryen legger gjerne vekt på at bildene viser godt håndverk, er av god kvalitet, eller berører betrakteren. To av de antatte verkene vil få en utmerkelse av juryen. Resultatet av juryeringen meldes pr. e-post eller telefon.

Utlevering av kunstverk:
Refuserte verk må hentes mandag 11. mars kl. 18-19.
Antatte verk stilles ut i Reimanngården på Vårslepp 2019, 16.mars – 7.april.
Usolgte verk hentes etter endt utstilling, man. 8. mars kl. 18-19.

Vi gleder oss til en spennende utstilling. «Vårslepp 2019» åpner dørene lørdag 16. mars kl. 13. Velkommen skal dere være!

Med vennlig hilsen styret i Grimstad Kunstforening

God jul, godt nytt år, og takk for 2018!

Styret i Grimstad Kunstforening vil takke alle medlemmer, besøkende og kunstnere for all deltakelse i 2018!

Vi har i år hatt 4 flotte utstillinger med tilsammen ca. 1500 besøkende. Det begynte med tekstil, så viste vi Tor-Arne Moens malerier i sommer, før Grimstads egen Sølvi Sanden fylte Reimanngården med sine malerier i høst. Siden 24. november har vi vist årets adventsutstilling, en flott og variert utstilling med 11 kunstnere fra Grimstad og omegn.

I august arrangerte vi en medlemstur til Bomuldsfabriken der vi fikk en omvisning på utstillingen Ellipse. I underkant av 20 medlemmer møttes til en interessant dag, som ble avsluttet med en kopp kaffe i ettermiddagssola.

Under uka for likestilling, mangfold og inkludering (LIM) ble Reimanngården benyttet til å vise bilder av en iransk flyktning, og Storgata barnehage, og hele 148 gjester besøkte denne utstillingen.

Medlemsmassen har økt i 2017 til 2018, og det er svært hyggelig, og viktig, at så mange vil være med å støtte kunstforeningen.

På nyåret sender vi ut vårt program for 2019, men allerede nå kan dere finne smakebiter på vår hjemmeside; Vårslepp 2019 og Grimstad med kunstnerblikk

Riktig god jul og et godt nytt år ønskes dere fra styret i Grimstad Kunstforening!

Stort oppmøte på åpningen!

Gledelige 150 mennesker fant veien til Reimanngården forrige lørdag for å overvære åpningen av årets adventsutstilling. Det ble svært fullt i de gamle lokalene, og det ble tendenser til kø for å komme opp i andre etasje.

Styreleder Ragnhild Näumann stod for åpningstalen, og nestleder Inger Lise Melbye delte ut roser til årets 11 utstillere. Åpningen ble kronet med nydelig sang og musikk av de to unge talentene Hanna Skjerdal og Caroline Kristiansen fra Dahlske.

Nedenfor vises noen glimt fra åpningsdagen.

Velkommen til adventsutstillingen 2018!

Lørdag 24. november åpnet årets adventsutstilling i Grimstad Kunstforenings lokaler i Reimanngården. I år stiller 11 kunstnere fra regionen ut utvalgte verk under tittelen “Lys og mørke”. Her byr vi på både malerier og grafikk, og stor variasjon i uttrykk.

De 11 kunstnerne er:

Arild Andresen | Nils Belland | Victoria Fuhr | Silje Granhaug | Ellen Maria Grelland | Randi Schmidt Grude | Bengt Petter Hanssen | Else Marie Haugland Anna Victoria Monen Herrera | Kari Hunsager | Sven Nielsen

Utstillingen er åpen for publikum hver lørdag og søndag mellom kl.11 og 15 helt frem til 16. desember, og alle bildene er til salgs. Her er det med andre ord mulig å skaffe årets julegave, for den som vil mer enn å titte! Vi tar betaling med kort og vipps, kontant, eller ved bankoverføring.

Velkommen skal du være!

Entré kr. 30,- (medlemmer gratis).

"Nocturne" av Arild Andresen

“Nocturne” av Arild Andresen

Mange fikk med seg åpningen

Ca 70 personer var til stede ved åpningen av Sølvi Sandens separatutstilling Persepsjon i Reimanngården på lørdag 20. oktober. Etter åpning ved styreleder Ragnhild Näuman, gikk ordet til Sven Nielsen, som ga de fremmøtte en interessant introduksjon til kunstneren Sølvi Sanden og hennes kunst. Den unge musikeren Tara Eirin Folgerø fremførte to sanger og skapte med sin sang og musikk en magisk stund. Nydelig høstsol bidro til en deilig stemning i de gamle lokalene.

Utstillingen som omfatter både oljemalerier og grafikk, og er nå åpen lørdager og søndager kl. 11-15 frem til 18. november.

Sølvi Sanden

Separatutstilling: 20. oktober – 18. november

Sølvi Sanden, er født og oppvokst på Hellesøy utenfor Bergen, og bodde senere i Bergen før hun flyttet til Grimstad på 90-tallet. Sanden arbeidet i mange år som advokat, men tegning og maling hadde alltid vært en del av hennes liv, og etterhvert tok hun en bachelor-utdannelse i kunsthistorie, etterfulgt av mangfoldige kurs i maleri og andre kunstformer både i og utenfor Norge. I 2007 hadde hun sin første separatutstilling i Grimstad og denne førte straks til mange andre utstillinger i Norge og i utlandet. Hun er i dag en anerkjent kunstner, og i 2017 ble hun spurt om å vise noen av sine arbeider på London Art Biennale.

Maleriene til Sølvi Sanden er vakre, tidløse og har et renessansepreg. Hun er opptatt av tekstiler og får fram stoffligheten og teksturen på en svært realistisk måte. Det er med stor glede Grimstad Kunstforening skal presentere Sølvi Sandens verker i Reimanngården fra 20. oktober til 18. november.

“Feeling red” Olje på linlerret, 100×100 cm. Dette maleriet ble vist på The London Biennale 2017.

Page 1 of 6

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén