Vårens andre utstilling – Grenseland med Kjersti Næss og Hanne Tharaldsen – åpnet i nydelig solskinn, og styreleder Ragnhild Näumann kunne ønske velkommen til et femtitalls fremmøtte som nøt forfriskninger i hagen utenfor Reimanngården. Sven Nielsen holdt åpningstalen, etterfulgt av lystig sang av det lokale damekoret Korhen.

Etter at de fremmøtte hadde sett utstillingen, stilte kunstneren Hanne Tharaldsen opp til et miniseminar, der hun fortalte om teknikkene hun bruker i bildene sine, og ikke minst om inspirasjonen hun henter fra yoga og yogaens læresetninger. Her fikk publikum stille spørsmål, og samtale med kunstneren.

Tharaldsen er forfatter av boken Patanjalis Yoga Sutra (Aschehoug Forlag): En kunstbok med bilder som er inspirert av yogafilosofiens grunntekst. Bildene som vises i boken er for salg som originale kunstverk, og flere av dem blir vist på utstillingen på Grimstad Kunstforening. Her vises også malerier med samme tema.

Kjersti Næss, fra Oslo, viser malerier av det uberørte landskapet med et sterkt forenklet figurativt uttrykk; minimalistisk og uten detaljer. Kunstneren ønsker å formidle lyset og stemningen som oppstår i døgnets ulike tider. Musikk og poesi er viktige inspirasjonskilder. Kjersti Næss er medlem av Tegnerforbundet og Norske Billedkunstnere. Hun har hatt en rekke separatutstillinger og har deltatt på flere juryerte kunstutstillinger.

Nedenfor noen glimt fra åpningen. Velkommen til utstillingen, som kan sees i Reimanngården frem til 2. juni. Alle bildene på utstillingen er til salgs. Åpent lørdager og søndager kl. 11-15.

[metaslider id=»1062″]